Personeel in de kijker

Om aluminium te verwerken, moet je het project begrijpen!

We spreken met Martin Verlinde, verantwoordelijke in de aluminium afdeling

40 jaar dienst

Martin, eerst en vooral willen we je hartelijk feliciteren met je 40 jaar dienst.  40 jaar inzet en betrokkenheid.  We waarderen dit enorm en zijn heel blij om je in ons team te hebben!!

Wie is Martin?

Ik ben getrouwd en heb 2 dochters en 4 kleinkinderen.  Binnenkort krijgen we een vijfde kleinkind; ik kijk er heel hard naar uit!

Ik kom graag werken ... 'lacht'.  Ik hou ook van fietsen en voetbal en kom zoveel als mogelijk met mijn fiets naar het werk.

Hoe kwam je bij Deforche, actief in de serretechnologie, terecht?

Oorspronkelijk kwam ik uit de houtbewerking. Ik ben begonnen als jobstudent  Ik kende Deforche via mijn broer, die hier ook zijn volledig leven gewerkt heeft en enkele jaar geleden met pensioen is vertrokken.  Na twee jaar als jobstudent gewerkt te hebben, was ik blij om bij Deforche aan de slag te kunnen gaan.

Mijn vader zei altijd “Oj twaasn werkt, moej bluvn werken”, dat was een traditie.

Als je ergens aan de slag was, moest het werk in orde zijn en moet je zorgen dat “ze” er liggen op het einde van de maand.

Hoe ging het werk eraan toe 40 jaar geleden?

Ik begon in de tijd van Rik Deforche, de vader van de Peter, Steven en Karel. Het was de tijd van breedkapserres en venlo’s, dit is ondertussen geëvolueerd naar bouwen met glas met de kennis van serretechnologie. 

Tuincentra, onderzoekcentra,  glazen daken, lichtstraten, serres & kassen, ... vele projecten zijn in al die jaren door mijn handen gepasseerd.

Meer dan 800 verschillende profielen

Doorheen de geschiedenis van het bedrijf hebben we zo’n 800 aluminium profielen ontwikkeld. We gebruiken deze niet allemaal meer, gelukkig maar; veel van de profielen zijn mee geëvolueerd met hun tijd! Na al die jaren ken ik alle courante profielen uit het hoofd!

Om aluminium te verwerken moet je het project begrijpen! Je moet begrijpen hoe alles wordt gemonteerd, dat is van belang!

Kan je even beschrijven wat je job precies inhoudt?

Mijn taak  bestaat eruit om aluminium dossiers “uit te schrijven” en voor te bereiden voor de echte productie. Tellingen, nagaan stock, bijbestellingen, voorbereiding van de bewerkingen, …  Sinds een tijdje help ik ook bij de programmatie van de nieuwe CNC-machines die onze profielen automatisch boren en frezen. Echt precisiewerk. 

Ik sta ook in direct contact met onze studie afdeling.  Hoewel ik nog een aantal jaar voor de boeg heb, geef ik de kennis door aan onze engineeringsafdeling.  Ervaring doorgeven is heel belangrijk voor mij zodat er niets van kennis verloren gaat.

Hoe ben je persoonlijk geëvolueerd?

Toen m’n eerste chef het bedrijf verliet was het niet duidelijk wie deze taak zou overnemen. Ik heb toen een tijd lang plannen meegenomen naar huis en bestudeerd, en zo beetje bij beetje ervaring opgedaan. Ik leer iedere dag bij, want elk project is anders. Wij doen geen standaard projecten.

Je bouwt steeds meer kennis op met de creativiteit van de bestaande ervaring

 

Wat kunnen we je nog wensen?

Gezond blijven, en samen genieten met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Ik wil me ook verder blijven jeunen op het werk, ik wil graag nog veel bijleren en sta steeds open voor nieuwe uitdagingen.  Da's mijn drijfveer.

Martin Verlinde - aluminium afdeling Deforche Construction Group

Licht je goed in, via onze nieuwsbrief!