Personeel in de kijker

In conceptfase wordt smaak gegeven aan het definitieve ontwerp

25 jaar trouw aan het bedrijf!  Daar willen we eventjes bij stilstaan & Jan Debel hartelijk danken en in de bloemetjes, of waren het pralines, plaatsen.

Jan Debel 25 jaar in dienst

Wie is Jan?

Ik ben Jan De Bel, 48 jaar. 23 jaar gelukkig getrouwd met Ilse D’Hoore.  Al meer dan 22 jaar wonen we met ons gezin in Izegem.  Ik heb 2 toffe zonen, Laurens die studeert voor industrieel ingenieur en Jeroen die sportmanagement studeert.  In mijn vrije tijd vind je mij bij Basketbalclub Izegem, waar ik bestuurslid ben.  Ook mijn oudste zoon Laurens speelt er basketbal.

Hoe kwam je terecht bij de firma Deforche?

Ik ben hier  komen werken onmiddellijk na mijn studies Industrieel Ingenieur & bedrijfsmanagement, op aanraden van een schoolvriend die hier ook werkte.  Dat het een familiebedrijf is, spreekt me nog steeds heel erg aan.  Deforche is mijn eerste werkgever, en ik ben daar wel trots op.

Wat houdt je job precies in ?

Ik maak deel uit van het Concept Designerteam. Na eerste bespreking met de klant & architect, maak ik de doorsnedes, details, principes & overzichtsplannen. Deze eerste plannen worden in overleg met  de projectmanager en klant/architect voortdurend aangevuld/aangepast tot het gewenste concept. We bieden onze klanten oplossingen volgens de nieuwste technologieën & de laatste trends.  Na goedkeuring op dit concept gaan de plannen door naar onze Engineeringsafdeling die de plannen verder uitwerkt.

Ik heb echt wel goede leermeesters gehad.

Hoe is je job in de voorbije 25 jaar geëvolueerd?

Oorspronkelijk ben ik begonnen in het calculatieteam. Bij een offerte werd een eerste basisplan gevoegd en hiervoor was ik verantwoordelijk. Dit was eigenlijk voor mij de ideale opleiding. Zo kon ik alle aspecten, alle type serres, alles wat met een serre te maken heeft geleidelijk aan leren kennen.

Na een half jaar ben ik dan overgestapt naar engineering. Hier heb ik ook voldoende opleiding gekregen om alles goed onder de knie te krijgen.  Ik heb echt wel goede leermeesters gehad! 

Twee jaar ben ik nu werkzaam als Conceptdesigner.

 

Wat is het verschil tussen concept & engineering?

In conceptfase wordt “smaak” gegeven aan het definitieve ontwerp van het project. Wij verwerken onze jarenlange ervaring in de eerste ontwerpen, doorsnedes, overzichtsplannen die natuurlijk blijven overeenstemmen met wat de klant verwacht. Wij zorgen ook voor een volledig technisch dossier van alle materialen die gebruikt worden in het project.

Engineering werkt dit concept verder uit tot de uiteindelijk productieplannen. Zij zorgen ook voor de definitieve bestelling van alle nodige materialen en het doorgeven naar het magazijn van alle montageonderdelen (tot het kleinste boutje).

De sleutel tot succes?

Altijd leergierig zijn. Ook een tweede opinie durven vragen aan collega’s. Open staan voor nieuwe ideeën. Je leert altijd bij.

Wat maakt werken bij Deforche zo bijzonder?

We zitten met een tof, jong team. De job is zeer afwisselend, ieder project is weer starten vanaf nul en geleidelijk aan ontwerpen tot het gewenste resultaat. 

 

Ik ben trots dat ik mijn steentje kan bijdragen aan deze bijzondere projecten 

Je dromen voor de toekomst?

Voor mij telt vooral de gezondheid zodat ik nog lang deze job kan uitoefenen en kan genieten van mijn gezin en het leven.

Licht je goed in, via onze nieuwsbrief!